Mittfältare som vill skapa eftertanke

På fotbollsplanen är han känd för att ständigt prata och delge både spelare och domare sina personliga åsikter kring såväl stort som smått. Vid sidan av planen är det dock det skrivna ordet som dominerar.

– Jag är smått SMS-beroende. Jag kan skriva hur långt som helst utan att ens behöva kolla på telefonen, förklarar Kalmar FF:s lagkapten Henrik Rydström leende. Trots fascinationen över att enkelt och snabbt kunna kommunicera brevledes via telefonen framhåller han att han inte är teknikfreak. Snarare tvärtom. – Jag var rätt sen med att skaffa mobiltelefon och körde länge med personsökare. Efter att ha blivit stående med bilen ett par gånger insåg jag nyttan av att vara ständigt kontaktbar. Sedan länge är mobiltelefonen en ständig och uppskattad följeslagare. Även om den används flitigt för både SMS och samtal säger sig Henrik vara ganska prestigelös när det gäller märke, modell och finesser. – Den ska främst vara funktionell. Detsamma gäller datorer. Även om jag gillar att använda ny teknik vill jag inte hålla på att klura ut en massa lösningar själv. När jag köper någon ny teknikprodukt vill jag bara att allt ska fungera och någon hjälper mig med allt som krävs för fixa det, säger han. Reds. anmärkning, han menar givetvis RingUp :-) – Användarvänlighet och bra batteritid är det viktigaste.

Bloggare av stora mått
Rydström skriver inte bara SMS. Sedan några år tillbaka har han en egen blogg i både Expressen och den lokala dagstidningen Barometern. I den sistnämnda gör han också ständiga inhopp som krönikör och musikrecensent. – Jag har alltid gillat att läsa och skriva. Det började med monsterlånga uppsatser i skolan. I början av 90-talet fick jag vikariat som sportjournalist på Barometern och bevakade allt från bowling till lokala skyttetävlingar och sedan har det fortsatt med skrivandet på olika sätt. – Oavsett om det gäller att prata eller skriva så tycker jag det är viktigt att kunna uttrycka sig och skapa eftertanke. För den breda – och framför allt idrottsintresserade – massan är Henrik Rydström främst känd som den defensiva mittfältaren i Kalmar FF med nummer 8 på tröjan och kaptensbindel runt armen. – Jag flyttade till Kalmar från Listerby i Blekinge och började på fotbollsgymnasiet 1992. Året efter började jag spela för Kalmar FF och blev direkt uppflyttad i A-truppen. Under årens lopp har de inneburit spel i både division 2 och 1. Under större delen av 2000-talet har Kalmar FF varit parkerade i Allsvenskan. En höjdpunkt i Henriks karriär hittills är SM-guldet 2008. – Det var helt otroligt. Överhuvudtaget har det varit fantastiskt att få vara med under den resa som Kalmar FF har gjort. Från derbymatcher mot Grimsås till att möta de främsta lagen ute i Europa.

Ny arena till 2011
Säsongspremiären 2011 kommer att ske på Guldfågel Arena som är under full byggnation. En satsning som ska ge ännu fler supportrar möjlighet att följa Kalmars öden och äventyr på planen och som Henrik Rydström hoppas och tror ska ge föreningen en positiv uppå tspiral. – Med den nya arenan har vi möjligheter att leverera en bättre produkt som ger föreningen större intäkter. Detta innebär i sin tur att vi kan satsa ännu mera på det sportsliga. Hans eget kontrakt med Kalmar löper i två år till och stoppdatum för karriären ligger förhoppningsvis långt borta. – Fotbollen är faktiskt roligare idag än när jag var 18 år. Det kan visserligen vända snabbt – men så länge kroppen känns bra tänker jag fortsätta att satsa!
« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår