Markus är ständigt på språng

Sköter sitt företag med hjälp av smarta digitala lösningar

Från noll och intet har Markus Andreasson byggt upp Dalshult Skog & Entreprenad AB till ett företag med trettio anställda. Tack vare smarta digitala lösningar från RingUp/ Easy Solutions behöver han inte vara så mycket på kontoret.

– Jag tillbringar kanske 30 procent av min arbetstid inne på kontoret. Resten sitter jag i bilen eller kör skogsmaskin. Rörligheten och flexibiliteten är möjlig tack vare dagens digitala kommunikationslösningar, säger Markus Andreasson.
Egentligen var det meningen att han skulle bli lantbrukare och ta över föräldrarnas gård. Men så började han köra skogsmaskin på entreprenad och märkte snabbt att det fanns en efterfrågan på hans tjänster.

Från en till trettio
Planerna på livet som bonde slutade i stället med att han blev entreprenör. Från att ha arbetat ensam har han under åtta år byggt upp ett företag med nästan trettio anställda.
– Skogsentreprenad och trädfällning är fortfarande ett av benen i företaget. Ett annat är markentreprenad åt både byggföretag och privatpersoner. Det tredje benet är industri- och logistikservice internt åt företag. Det kan till exempel handla om hantering av bulk- och pallgods. Jag brukar säga att vi som entreprenör kommer in med oförstörda ögon och ser sådant som företaget inte tänkt på tidigare, säger Markus som har sin bas i Örkelljunga.
Uppdragen finns framförallt i västra Skåne och södra Halland. Men via kontrakt med större elbolag händer det även att trädfällningsuppdrag hamnar i Norrland.

Gör det vi är bäst på
Sedan han startade företaget har han haft kontakt med André Grundström kring sina kommunikationslösningar.
– Jag har stort förtroende för André och han sköter hela den biten. Han kommer också med förslag på sådant som kan underlätta vår verksamhet. Vi är ett företag som växer och då gäller det att fokusera på det som är våra kärnverksamheter. Kommunikation får de som är experter på det ta hand om. RingUp/Easy Solutions är vår helhetsleverantör på all hårdvara, mjukvara och kommunikation.
Eftersom mycket av kommunikationen i företaget sköts via mobil och surfplattor har André hjälpt Markus att förhandla fram de bästa avtalen för mobiltelefoni och mobilt bredband. Den fasta internetuppkopplingen till kontoret har också driftsatts av RingUp/Easy Solutions.
– De har även hjälpt oss med installation av Exchange-konto i Office 365 så att mejlen synkar i alla enheter. För mig som är i rörelse är det en förutsättning att kunna svara och kommunicera var jag än befinner mig, konstaterar Markus.

Får lapp till app
Tidigare rapporterades allt arbete manuellt via papperslappar.
Med molntjänsten RingUp Projekt håller Markus sina maskinförare med aktuell information om projekt och arbetsorders via deras mobiltelefoner och surfplattor. Personalen skickar in tid- och materialrapporter direkt från appen som sedan ligger till grund för faktureringen.
– Det finns aldrig några tveksamheter när jag ska fakturera, samtidigt som det innebär en stor tidsbesparing, säger Markus.

Ryggen fri
Skogsmaskinerna är också digitalt uppkopplade. Information kommer från beställaren på vilket sortiment som önskas, vilka längder som ska kapas och så vidare. Maskinerna skickar sedan tillbaka information till systemet.
RingUp Körjournal är en annan tjänst som Markus uppskattar.
– Med den håller vi hela tiden koll på hur bilarna används och får vi en revision från Skatteverket har vi ryggen fri.« Gå tillbaka

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår